1. Auto důkladně umyjte

Hrubé nečistoty odstraňte proudem vody nebo vapkou a poté umyjte automobil způsobem jakým jste zvyklý. Na mytí doporučujeme kvalitní kartáč nebo mycí rukavici kterou neustále vyplachujeme abychom zabránili poškrábání laku drobnými nečistotami které jsou vlastně abrasivo a působí jako smirkový papír. Pro důkladné umytí doručujeme použít prostředek Oiso Universal cleaner koncentrát  zředěný v 5 litrech teplé vody a vozidlo průběžně oplachujte čistou vodou. Po umytí automobil vysuště čistým, nejlépe mikrovláknovým ručníkem. Při vysušování stejně jako při mytí vozidla vždy dbejte na čistotu aby nedošlo k poškrábání povrchu zašpiněnými pomůckami. Prach a špína rovná se abrasivo a škrábance.

2. Dekontaminace laku

I zdánlivě dobře umytý automobil a to i několikrát je silně kontaminován zejména zapečeným prumyslovým prachem, prachem z brzd a dalšímy nečistotami. Dekontaminace laku je jeden z nejdůležitějšík kroků přípravy povrchu laku před aplikací nanokeramiky. Dekontaminace laku je v dnešní době za pomocí kvalitních profesionálních  přípravků snadný úkon. Kvalitní dekontaminant je  silný účinný čisticí prostředek, který rychle, důkladně a zároveň šetrně (pH neutrální) odstraňuje povrchovou korozi, kovové částice, zapečený prach z brzdového obložení a další anorganické nečistoty. Po nastříkání přípravku dojde k chemické reakci a rozpouštění nečistot, které je viditelné fialovým zbarvením. Dojde k dokonalému rozpuštění a uvolnění náletové rzi a kovového prachu. Pro zvýšení účinku doporučujeme po ukončení době působení dekontamintu rozetřít mokrým kartáčem nebo houbou. Poté důkladně opláchněte vodou. Zejména pod lištami bývá usazeno velké množství kontaminantů a nečistot, proto tyto místa důkladně omývejte vodou, abyste důkladně vymyli fialový indikátor a nečistoty. Po dekontaminaci laku je potřeba nečistoty opláchout a umýt vozidlo a výsledný povrch laku bude hladký, čístý s jasnými barvami. V případě potřeby lak vyleštěte nebo nechejte vyleštit.

3. Odmaštění laku

Poslední fáze před tím než nanesete keramickou ochranu laku je potřeba povrch důkladně odmastit. K odmaštění povrchu doporučujem OiSO nano odmašťovač , který nasříkejte na čištěný povrch a pomocí čisté utěrky vyčistěte. Odmašťovač laku účinně odstraní zbytky mastnoty, vosků, olejů a optimálně připraví povrch k aplikaci nanopolitur OiSO. Jedná se o finální krok pro dokonálé vyčištění povrchů jako je lak, kov a sklo.

4. Aplikace nano keramické ochrany laku

Při aplikaci keramické ochrany máte dvě možnosti. Buď aplikaci svěříte odborníkům z aplikačních center a nebo si ji nanesete sami. My se teď budeme věnovat druhé variantě. Automobil musí být řadně vyčištěn a odmaštěn protože nanopolitura uzavře tenkou ochrannou vrstvou povrch automobilu na dlouhou dobu a proto je důležité povrch vozidla dokonale připravit a vyčistit, jinak by byly případné nečistoty zakonzervovány pod vrstvou nanopolitury. Auto jsme tedy již dokonale vyčistili a připravili na nanesení keramiky OiSO (viz. předchozí kroky).
Přípravek nanášejte na čistý a suchý povrch. Pomocí houbičky a hadříku naneste keramickou polituru na karoserii. Jedná se o nanotechnologii a proto nakapejte na aplikační houbičku opatřenou malým aplikačním hadříkem, které jsou součástí balení pouze pár kapek politury a naneste na malou předem určenou část karoserie. Polituru nanášejte vždy na jeden díl karoserie, u velkých ploch jako je střecha a kufr si rozdělte plochu na menší části třeba na čtvrtiny a postupně polituru nanášejte pomalými tahy tam a zpět a poté kolmo do kříže. Nechte téměř zaschnout (politura nesmí úplně zaschnout) a poté rozleštěte mírným ale ne silným tlakem mikrovláknovou utěrkou. Politura zasychá rychle a v závislosti na okolní teplotě, při teplotě 25 stupňů cca 2 – 5 minut (při nižších až 10 minut).
Po dvou hodinách je ochranná vrstva částečně vytvrzena. Během této by se neměl povrch dostat do kontaktu s vodou. Pokud se tak stane, utřete utěrkou. Maximální trvdosti je dosaženo po 72 hodinách během kterých auto neumývejte a vyhýbejte se vyššímu zatížení vozidla, zejména vysoká rychlost, déšť, prach atd.
Nano keramická ochrana automobilu OiSO řady vytvoří na povrchu vozidla tenkou, velmi tvrdou neviditelnou vrstvu nanočástic, která zabrání poškození automobilu před agresivními vlivy okolního prostředí, poškrábáním, korozí, UV zářením a dalšímu mechanickému a chemickému poškození na dlouhou dobu. Pokud budete mít vůz ochráněn ochrannou vrstvou OISO, případné škrábance jsou v této ochranné vrstvě a ne v laku automobilu.